Scheidingsproblematiek

Indien partners gaan scheiden kan men vaak de gang naar de rechtbank niet vermijden, zeker niet indien de scheiding problematisch verloopt. Naast het juridische aspect is er bij elke scheiding ook een emotioneel proces. Deze laatste neemt veel energie in beslag en zorgt ervoor dat mensen voor langere tijd weinig ruimte voor andere zaken in het leven hebben. Een scheiding ontstaat niet zomaar; een jarenlange onbalans in de huwelijksrelatie ligt er vaak aan ten grondslag. Een grote bron van spanning kan ontstaan als er sprake is van ontrouw. Het plotseling verlaten worden voor een ander is traumatisch voor degene die verlaten wordt, maar soms ook voor degene die het initiatief neemt voor de relatiebreuk.

Scheidingsproblematiek wordt delicater en complexer indien bij de scheiding kinderen betrokken zijn. Normaliter zal de rechter voor hen een hoofdverblijfplaats, een verblijfsregeling en een kostenregeling uitspreken. Naast het aanbieden van basisinformatie voor scheidende ouders geeft psychologenpraktijk Armando Theunisse u een heldere kijk op de mogelijkheden en ondersteunt u waar nodig. Mocht u begeleiding nodig hebben, aarzel dan niet contact met ons op te nemen.

Gezinsdrama

De laatste jaren horen we op het nieuws of lezen we in de krant steeds vaker over het fenomeen ‘gezinsdrama’. Deze drama’s vinden meestal hun oorzaak in jarenlange (v)echtscheidingen en geruzie tussen de partners over allerhande onderwerpen. Vooral de regelingen betreffende de kinderen zijn de zwaarste dobbers. De pijn die ontstaat als de ex-partner weer nieuw geluk gevonden heeft kan een rol gaan spelen. Goede en deugdelijke communicatie zijn essentieel voor een behoorlijke omgang met elkaar in de afwikkeling van een scheiding. Afstand en afweer zijn gevaarlijke indicatoren voor het uit de hand lopen van situaties. Psychologenpraktijk Armando Theunisse geeft communicatiebegeleiding tussen ex-echtgenoten. In samenspraak wordt bekeken op welke momenten de communicatie misloopt en welke mechanismen hier achter zitten. Door de pijn van de ander beter te begrijpen kunnen escalaties in de toekomst worden vermeden.